Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur komt van het Latijnse “acus punctura”, dat letterlijk ‘naalden steken’ betekent. Acupunctuur is een onderdeel van ‘De Traditionele Chinese Geneeskunst’ en rust op vijf fundamenten:

  • Acupunctuur en moxibustie
  • Chinese kruidengeneeskunde
  • Dieet-therapie
  • Bewegingstherapie en massage
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen

De Chinese geneeskunst bekijkt de energiehuishouding van de mens in zijn geheel. Volgens deze geneeswijze zijn verstoringen in de energiehuishouding de oorzaak van aandoeningen en kwalen.

Energie in ons lichaam circuleert via een stelsel van kanalen. Er zijn 12 hoofdkanalen of ‘Meridianen’ en alle 12 staan in verbinding met een orgaan. Ook is er verbinding met andere onderdelen van het lichaam zoals de spieren, huid, botten en gewrichten en de zintuigen. Op deze wijze wordt heel het lichaam door de energie gevoed. De 12 Meridianen zijn vernoemd naar het orgaan waarmee het in verbinding staat. De energie wordt aangevuld via de organen door wat je eet en drinkt en door de ademhaling. Maar ook je leefstijl en erfelijke eigenschappen beïnvloeden die energiecirculatie.

Het mooie aan acupunctuur is dat het onderdeel uitmaakt van een eeuwenoude beschouwing op geneeskunde, waarbij de mens in zijn geheel centraal staat en niet de klacht. De holistische benadering helpt om het werkveld vanuit verschillende ingangen te bereiken en dat biedt veel mogelijkheden voor de mensen die ik behandel.

Wij werken resultaatgericht en stemmen continue met je af of we op de goede weg zijn. Om te zien of het lichaam voldoende mee verandert, is in de regel na 5 behandelingen goed te zien of een behandeling voldoende bij je aanslaat. Soms komt het voor dat de behandeling niet of onvoldoende aanslaat. In dat geval denken we met je mee welke therapie je wel succesvol kan helpen.

Acupunctuur - Groepspraktijk Hooggraven - Utrecht
Raquel van der Klei - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Raquel van der Klei

Raquel van der Klei - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Oana Iancu

Onze Acupunctuur specialisten

Contact

Vragen, meer informatie of een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in dan bellen we je terug.