Dry Needling

Wat is Dryneedling?

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapie en een effectieve en snelle methode om gespannen spieren te behandelen. Bij Dry Needling worden dunne naalden gebruikt om gespannen spieren aan te prikken. Hierdoor ontspannen de spieren, wat meestal direct voelbaar is. 

Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry Needling richt zich op specifieke punten, de zogenaamde spierknopen of ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier die, naast lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. 

Met Dry Needling wordt gericht gemikt op het uitschakelen van deze triggerpoints. Door het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten worden vaak meerdere spieren in het arm- of beengebied en ook de spieren langs de wervelkolom behandeld. 

Dry Needling staat niet op zichzelf en is altijd een onderdeel van een behandeling. Het helpt om de diepere spierlagen te bereiken, waar met de handen moeilijk bij te komen is. Daarom is het een aanvulling op de mogelijkheden om te helpen. 

In de regel start een behandeling na een kennismaking en onderzoek. Samen met de patiënt wordt een werkplan opgesteld en wordt de behandeling gestart. 

Er wordt resultaatgericht gewerkt en continu afgestemd of de behandeling op de goede weg is. Het lichaam wordt ook de tijd gegeven om te kunnen veranderen. Het herstel kan snel gaan, maar kan ook wat meer tijd nodig hebben. Deze techniek word toegepast binnen een fysiotherapie behandeling.

 

Groepspraktijk Hooggraven - Utrecht

Onze Dry Needling specialisten

Raquel van der Klei - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Raquel van der Klei

Joran Scheffer - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Joran Scheffer

Contact

Vragen, meer informatie of een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in dan bellen we je terug.

Ik wil graag een afspraak met: