Medical taping

Wat is Medical taping?

‘Medical taping’ is een vorm van tapen, waarbij elastisch tape wordt gebruikt, om lichamelijke klachten te verhelpen en te voorkomen. Het kan bijdragen aan het verminderen van pijn, het versterken van spieren en gewrichten en het verbeteren van de bloedcirculatie.

De achterliggende gedachte bij medical taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur.

Inmiddels is het ‘medical taping’ wereldwijd bekend en wordt door diverse soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg toegepast.

De achtergrond gedachten van het ‘Medical Taping Concept’ op een rijtje :

  • ‘Medical taping’ beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt het lichaamseigen genezingsproces.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het heeft invloed op de fasciale structuren.
  • ‘Medical taping’ beivloedt ook indirect het veneuze systeem, het lymfesysteem en de lichaamstemperatuur, want deze zijn  afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal als doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een ‘vergroting van de mobiliteit’ door functieverbetering.

Het principe is : activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Medical taping - Groepspraktijk Hooggraven - Utrecht

Onze Medical taping specialisten

Joran Scheffer - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Joran Scheffer

Contact

Vragen, meer informatie of een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in dan bellen we je terug.