Vrouwentherapie

Wat is vrouwentherapie?

Als het om de gezondheid van vrouwen gaat, is kennis van de werking van de natuurlijke ritmes van ons lichaam en geest onontbeerlijk. Een vrouwenlichaam is ongelooflijk complex en functioneert onbetwist anders dan dat van een man.  Vrouwentherapie ondersteunt bij alle klachten en ongemak waar vrouwelijke hormonen een rol bij spelen, dus rondom de menstruatie, fertiliteit, zwangerschap, bevalling en de overgang. Op maat, vanuit holistisch perspectief, want elke vrouw is uniek. De holistische werkwijze bestaat uit een persoonlijk geselecteerde combinatie van natuurgerichte werkvormen.

Menstruatiecyclus & hormonen

Het ondersteunt bij hormonale onevenwichtigheden rondom de menstruatiecyclus. Denk daarbij aan PMS, een onregelmatige cyclus en/of menstruatie. Ook bij aandoeningen als endometriose en PCOS geeft het verlichting. 

Vruchtbaarheid

Met behulp van vrouwentherapie kunnen problemen met betrekking tot vruchtbaarheid worden gebalanceerd. Dat kan zijn als voorbereiding op een natuurlijke zwangerschap, maar ook bij een kunstmatig fertiliteitstraject. Rondom de terugplaatsing van een eicel bijvoorbeeld. 

Zwangerschap en bevalling

Het biedt vrouwen ondersteuning tijdens de zwangerschap, voor bevalling en de periode na de bevalling. Denk aan de laatste weken van de zwangerschap ter voorbereiden op de bevalling en het natuurlijk aanwakkeren van de weeën. Ook na de bevalling is er post-partum ondersteuning mogelijk. 

Menopauze

Vrouwentherapie kan vrouwen helpen om te gaan met de symptomen van de overgang, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen. 

Algemeen welzijn

Het bevordert het algehele welzijn van vrouwen, onder andere met gezonde levensstijlkeuzes, het omgaan met stress en zelfzorg.

Groepspraktijk Hooggraven - Utrecht

Onze Vrouwentherapie specialist

Marise Bout - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Marise Bout

Contact

Vragen, meer informatie of een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in dan bellen we je terug.