Chinese kruiden geneeskunde

Wat is Chinese kruiden geneeskunde?

Zoals je kan lezen over acupunctuur is de kruidenleer één van de 5 pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn. Het wordt ook beschouwd als onderdeel van de Oosterse geneeskunde. In Nederland hebben we ook een lange geschiedenis van kruiden, alleen zijn we de kracht er van uit het oog verloren. Bijvoorbeeld door de komst van medicijnen.

Net als bij de acupunctuur, staat bij kruiden geneeskunde de holistische kijk op het verhelpen van klachten centraal bij de diverse manieren van behandelen. Met de kruiden formules krijgen de behandelingen precies die steun die het verschil kunnen maken in resultaat.

Gelukkig zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in de kracht van wat de natuur ons te bieden heeft. Kruiden helpen om je in balans te brengen en specifieke functies aan te sterken.

Wij werken resultaatgericht en stemmen continue met je af of we op de goede weg zijn. Om te zien of het lichaam voldoende mee verandert, is in de regel na 5 behandelingen goed te zien of een behandeling voldoende bij je aanslaat. Het komt soms voor dat de behandeling niet of onvoldoende aanslaat. In dat geval denken we met je mee welke therapie je wel succesvol kan helpen.

Groepspraktijk Hooggraven - Utrecht

Onze Chinese Kruiden specialisten

Raquel van der Klei - Groepspraktijk Hoograven Utrecht

Raquel van der Klei

Contact

Vragen, meer informatie of een afspraak maken?

Vul onderstaand formulier in dan bellen we je terug.